Palmierul de cocos sau cocotierul este un arbore tropical care creşte în înălţime până la 30 m, are frunzele lungi, penate, de 4-5 m lungime şi produce fructe tot anul. Nucile de cocos ajunse la maturitate sunt decojite, pulpa albă este apoi tăiată în bucăţi mai mici care se pun la uscat pentru ca o parte din apă să se evapore.
După uscare bucăţile de nucă de cocos sunt trecute printr-o presă, proces în care grăsimea este separată de pulpă. Uleiul obţinut este colectat într-un vas din care este pompat printr-o serie de materiale textile care-l filtrează, rezultând un ulei limpede, fără impurităţi, care păstrează cele mai multe elemente ale fructului de cocotier.
Indienii sunt printre primii care au folosit uleiul de cocos acum cativa ani buni. Specialistii medicinei ayurvedice sunt de parere ca uleiul de cocos este extrem de util si pe post de aliment – ideal pentru intarirea sistemului imunitar, dar si pe post de ulei de masaj. Utilizat si pe post de produs cosmetic natural, uleiul de cocos se demonstreaza a fi aliatul de nadejde in tratarea acneii, a eczemelor si a urticariei cronice. Se pare ca acest tip de ulei este mai tolerat de catre diabetici decat multe alte tipuri.
Nivelul sau ridicat de acizi grasi saturati face ca acesta sa fie un ulei bogat si foarte hranitor pentru frumusetea corpului. Acesta lasa pielea supla si neteda. Este ideal pentru ingrijirea parului caruia ii reda stralucirea si il hraneste in acelasi timp. Este ideal pentru tine daca ai parul uscat!