TOTUL DESPRE ULEIUL DE ARGAN

Avand in vedere multimea de publicatii si argumente(de multe ori contradictorii) de pe internet,putem sa spunem ca obtinerea unei idei clare despre criteriile de alegere ale unui ulei de argan de calitate, este parte dintr-o vanatoare de comori.


Scopul nostru este de a va ajuta sa obtineti o viziune obiectiva si de a alege uleiul de argan pe baza unor criterii exacte si nu pe baza parerilor unor pseudo-oameni de stiinta.
Mai intai de toate trebuie sa stiti ca pentru un ulei de argan de calitate documentele care sa dovedesca provenienta , buletinul de analiza si certificarea BIO, trebuie sa fie accesibile. (pe site-ul nostru le sasiti in sectiunea CERTIFICATE).


Este important ca importatorul sa fie o societate ale carei date de identificare sa se regaseasca pe site.Daca pe un site gasiti doar un numar de telefon…,puneti-va intrebari!Cine imi vinde uleiul de argan?Ce garantii am din partea unui necunoscut?
Firma noastra poate fi identificata in sectiunea DESPRE NOI.
Deasemenea exista 3 criterii pe baza carora se alege uleiul de argan:miros, culoare si penetrarea pielii.

MIROS: un ulei de argan cosmetic ,demn de acest nume, nu miroase nici a capra, nici a paine prajita.Trebuie sa aiba un usor miros de alune,care in contact cu aerul si pielea trebuie sa dispara in max.2-3 minute.Mirosul nu trebuie sa fie pronuntat la un ulei de argan prestat la rece,presare care pastreaza caracteristicile acestuia.De precizat ca uleiul de argan alimentar are mirosul mai pronuntat, tocmai pentru a aroma mancarea.Acest miros mai pronuntat se datoreaza incalzirii nucilor de argan inainte de presare.

CULOARE: uleiul de argan cosmetic se caracterizeaza printr-o culoare transparent naturala galben-aurie , iar uleiul de argan alimentar are o culoare mai inchisa .

PENETRAREA PIELII: uleiul de argan este caracterizat prin hidratarea profunda a pielii si spre deosebire de alte uleiuri ,acesta nu lasa pielea grasa.O aplicare simpla si un masaj circular permit uleiului de argan o penetrare rapida a pielii.Un ulei de argan care lasa pielea grasa, cu siguranta , nu este un ulei de argan pur.

Pentru a va forma o imagine clara asupra uleiului de argan pe care il comercializam. Nucile de argan sunt culese din regiunea Tiznit-o regiune bogata in arganieri care traiesc în mod natural si salbatic în armonie cu mediul .Inutil sa spun ca nu exista pesticide sau îngra?aminte chimice. Zonele agricole cautate pentru calitatea fructelor "amendons argan" sunt cele în care copacii de argan cresc pe dealuri ?i în mun?i, departe de cote, ca zona de ghea?a "Tleta Lakhsass", "Tighirt", "Ait Braim" "Ait barramran "," Sebt Ennabour. " Aoulouz.


Uleiul de argan cosmetic si alimentar Argan Souss , este produs si ambalat in cooperativa ARGAMIS SARL din Tiznit -Maroc.


Uleiul de argan Argan Souss este produs in mod obligatoriu din nuci de argan colectate cu pulpa (singura tehnica ce asigura ca fructul nu a fost mancat).


Uleiul de argan Argan Souss pe care il comercializam este certificat Ecocert si Agriculture Biologique –laboratoare oficiale care va asigura ca produsul respecta toate standardele de caliate de la culegerea fructelor pana la imbuteliere.