Având în vedere mulțimea de publicații și argumente(de multe ori contradictorii) de pe internet,putem să spunem că obținerea unei idei clare despre criteriile de alegere ale unui ulei de argan de calitate, este parte dintr-o vânătoare de comori.

Scopul nostru este de a vă ajuta să obțineti o viziune obiectivă și de a alege uleiul de argan pe baza unor criterii exacte și nu pe baza parerilor unor pseudo-oameni de știință.

Mai întâi de toate trebuie să știti ca pentru un ulei de argan de calitate documentele care sa dovedesca provenienta , buletinul de analiza și certificarea BIO, trebuie să fie accesibile. (pe site-ul nostru le sasiti in sectiunea CERTIFICATE).

Pentru ca uleiul de argan a devenit foarte popular, automat au aparut și numeroase variante contrafăcute.Pentru a vă asigura că achizitionati ulei de argan și nu alte amestecuri, alegeți o variantă certificată bio, ecologică. Certificarea atestă autenticitatea uleiului de argan și faptul că exista un organism de control care verifică fiecare etapă de producție a uleiului de argan , de la culegerea fructelor,până la obținerea produsului finit și îmbutelierea acestuia.

 

Este important ca importatorul să fie o societate ale cărei date de identificare să se regăseascăpe site.Daca pe un site gasiti doar un numar de telefon…,puneți-vă întrebări!Cine îmi vinde uleiul de argan?Cum am garanția calității? ,etc

Firma noastră poate fi identificată în sectiunile: DESPRE NOI și CONTACT.

 

 Deasemenea există 3 criterii pe baza carora se alege uleiul de argan :miros, culoare si penetrarea pielii.

 MIROS:un ulei de argan cosmetic,demn de acest nume, nu miroase nici a capră, nici a pâine prajită.Trebuie să aibă un ușor miros de alune,care în contact cu aerul și pielea trebuie să dispara în max.2-3 minute.Mirosul nu trebuie să fie pronunțat la un ulei de argan presat la rece,presare care păstrează caracteristicile acestuia.De precizat că uleiul de argan alimentar are mirosul mai pronunțat, tocmai pentru a aroma mâncarea.Acest miros mai pronunțat se datorează încălzirii nucilor de argan înainte de presare.

 

CULOARE: uleiul de argan cosmetic se caracterizeaza printr-o culoare transparent naturala galben-aurie , iar uleiul de argan alimentar are o culoare mai inchisa .

 

PENETRAREA PIELII:uleiul de argan este caracterizat prin hidratarea profundă a pielii și spre deosebire de alte uleiuri ,acesta nu lasa pielea grasa.O aplicare simplă și un masaj circular permit uleiului de argan o penetrare rapida a pielii.(max 2-3 minute).Un ulei  care lasa pielea grasă, cu siguranță , nu este un ulei de argan pur.

 

PRETUL: Uleiul de argan este considerat unul dintre cele mai scumpe si rare uleiuri din lume, avand si un pret corespunzator. Poate ati observat si diferente majore de pret, de la o marcă la alta, insa asta nu inseamna neaparat ca doar uleiul cel mai scump este autentic. Multe dintre variantele prezente pe piață sunt importate din Franța,Spania,Italia , atfel că la prețul final se adauga adaosul comercial si cheltuielile de transport ale furnizorilor francezi si apoi cele ale distribuitorilor din tara. In plus, ambalajele mai sofisticate maresc si ele preturile. Datorita faptului ca importam uleiul direct de la producatorul ARGAMIS SARL din Maroc, putem sa va oferim un ulei de argan de cea mai buna calitate, la preturi rezonabile.

 

Pentru a vă forma o imagine clară asupra uleiului de argan pe care il comercializam:

 

-Nucile  de argan sunt culese din regiunea Tiznit-o regiune bogata in arganieri care traiesc în mod natural și sălbatic în armonie cu mediul .Inutil să spun că nu există pesticide sau îngrășăminte chimice. Zonele agricole căutate  pentru calitatea fructelor "amendons argan" sunt cele în care copacii de argan cresc pe dealuri și în munți, departe de cote, ca zona de gheață "Tleta Lakhsass", "Tighirt", "Ait Braim "" Ait barramran "," Sebt Ennabour. " Aoulouz”.

 

 

 -uleiul de argan  cosmetic si alimentar Argan Souss , este produs  si ambalat in cooperativa ARGAMIS SARL din Tiznit -Maroc

-uleiul de argan Argan Souss este produs in mod obligatoriu din nuci de argan colectate cu pulpă (singura tehnică ce asigură  că fructul nu a fost mâncat)

- uleiul de argan Argan Souss pe care îl comercializăm este certificat Ecocert si Agriculture Biologique – laboratoare oficiale care vă asigură că produsul respectă toate standardele de calitate de la culegerea fructelor până la îmbuteliere.