Uleiul de argan are foarte multe beneficii pentru piele fiind un produs de îngrijire foarte popular în rândul femeilor. Timp de secole, femeile marocane au folosit ulei de argan pentru a trata mai multe probleme ale pielii. Unele dintre beneficiile de ulei de argan pentru piele sunt: 

 
Uleiul de argan este un hidratant al pielii extrem de eficient, cu proprietăţi antimicrobiene. Este cu mult mai mult decât o crema hidratantă simplă, deoarece nu conţine colesterol. Uleiul de argan este mai eficient decât alte hidratante naturale ale pielii, cum ar fi untul de shea și uleiul de măsline, datorita conținutului ridicat de acizi graşi. 

 
- De asemenea, ajută la restabilirea pH-ul natural al pielii. 
- Uleiul de argan ajută la reducerea ridurilor și la înmuierea pielii. 
-  Uleiul de argan are o acțiune de reglare a sebumului din tenul gras, reducând grăsimea. 
- S-a demonstrat, de asemenea, că este eficient pentru creştea elasticității şi de tonifiere a pielii.
- Dacă suferiți de acnee sau de cicatrici după varicela, aplicarea de ulei de argan este benefică pentru reducerea acestor cicatrici de pe ten. 
- Uleiul de argan este, de asemenea, cunoscut pentru a neutraliza radicalii liberi, pentru a trata acneea, eczemele si psoriazisul. 
- Uleiul de argan are proprietăți de regenerare a pielii, prin revitalizarea funcţiilor celulei, care împiedică îmbătrânirea pielii prematur, din cauza expunerii la soare, a poluării, a stresului, a fumatului, etc. 
- Acesta poate ajuta la reducerea inflamației pielii și a iritației pielii, ajutând la vindecare a numeroase afecțiuni dermatologice, cum ar fi eczemele, psoriazisul și chiar acneea. 
- Femeile însărcinate pot aplica ulei de argan pentru a preveni apariţia vergeturilor. 
- Machiatul cu minerale tinde sa usuce pielea. Aplicarea de 1 - 2 picături de ulei de argan pentru 5 minute, înainte de aplicarea make-up-ului mineral face ca această problemă să poată fi evitată.