Ce este uleiul de Argan?

Elixir cu proprietati pretioase.Natura nu ezita sa ne inconjoare cu generozitatea sa. Secretele sale de frumusete, simple, fac dovada eficacitatii lor de secole intregi.
Din antichitate femeile isi masau corpul si parul cu ulei de argan si inainte de caesta, dadeau o lingura de argan pur nou nascutilor, o modalitate de a le ura viata lunga.
Din timpuri stravechi, berberii din Maroc utilizau acest ulei mistic pentru tratarea si prevenirea unor boli.
Laboratoatele europene cele mai renumite au constatat ca berberii din Souss au uleiul bogat in vit E si este un produs complet hranitor.
Astazi uleiul de argan are un real succes atat pentru aroma sa cat si pentru continut.
Relaxare, vitalitate sau seductie, uleiul este prezent sa raspunda la toate exigentele dvs.

Uleiul de Argan este produs din samburii obtinuti din fructele arborelui de Argan (Argania Spinosa). Deoarece acest arbore creste doar in cateva regiuni, cum ar fi Marocul, uleiul rezultat este unul dintre cele mai rare uleiuri din lume din cauza ofertei limitate si a zonei reduse de crestere.

Compozitia uleiului de argan este asemanatoare celui de masline: acid palmitic (12-13%), acid stearic (5-7%), acid oleic (43-49%), acid linoleic (29-36%). Uleiul de argan nu conţine saponine, dar faina ramasa in urma extractiei contine aproximativ 0,5% saponine cu proprietati antioxidante, protectoare impotriva radiatiilor ultraviolete, antiacneice. Datorita continutului sau crescut in vitamina E, caroteni si acizi grasi nesaturati, uleiul de argan are efecte benefice asupra sanatatii. Dar, in mod traditional, uleiul de argan ultra virgin este folosit in cosmetica, fiind un protector cutanat exceptional, prevenind uscarea pielii si mentinand supletea si tineretea epidermei.


Cum se extrage uleiul?

Si astazi uleiul se extrage folosind aceeasi metoda traditionala. Se inlatura pulpa fructului si se lasa sa se usuce la soare. Samburele se sparge cu o piatra pentru a se obtine miezul ce este zdrobit cu o moara manuala numita Azerg. Prin framantarea si presarea manuala a miezului se obtine uleiul de argan. In cazul in care miezul este prajit inainte de presare, uleiul rezultat va fi folosit in scopuri culinare. O femeie are nevoie de o zi pentru a extrage 1 litru de ulei.


De ce este atat de bun?

Uleiul de argan este singurul produs natural care combina multe dintre beneficiile uleiurilor de masline, seminte de struguri, avocado si migdale, fiind cunoscut pentru proprietatile hidratante, revitalizante si antirid. Eficient pentru pielea uscata, catifeleaza epiderma si previne imbatranirea cutanata si vergeturile. Hraneste si revitalizeaza scalpul uscat, restaureaza parul deteriorat si reduce caderea lui. Intareste unghiile si le protejeaza impotriva ruperii, catifeleaza cuticulele.Daca este folosit inainte de alte produse, le permite sa patrunda mai bine in piele, optimizind rezultatul asteptat.

Uleiul de argan are reactii adverse?

Probabil cel mai uimitor lucru despre uleiul de argan este ca nu are reactii adverse. Este pur si simplu cel mai bun produs cosmetic disponibil si este 100% natural. Cu toate acestea, contine o cantitate mare de acid oleic, care este foarte comedogen. Astfel, in timp ce acesta poate fi bun pentru tenul gras si psoriazis, poate totodata inchide porii si cauza puncte negre. Deci, in cazul in care aveti o indoiala, se recomanda testarea initiala pe o suprafata redusa.