Argilă RHASSOUL - diferite gramaje

Produs nou

Prin cumpărarea acestui produs se acordă până la 6 puncte de loialitate. Coșul dumneavoastră va totaliza 6 puncte de loialitate care poate/pot fi schimbat(e) într-un cupon de 0,60 RON.


29,00 RON cu TVA

Fisa tehnica

Gramaj 250 g, 900 g
Conținut 100% naturală
Date de siguranță Atât pentru uz intern cât și pentru uz extern. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
Păstrare Închis ermetic, în loc uscat, ferit de căldură şi lumină.
Producător Argan Argane Souss Maroc
Importator S.C. Biostar2011 S.R.L.
Pentru informații suplimentare despre produs Tel: 0744340021 E-mail: office@uleideargan.com

Informatii

 • Produs 100% natural. 

 • Recoltată din locuri menţinute libere de orice contaminare,apoi uscată natural la soare, argila este apoi pulverizată şi cernută pentru a obţine o pulbere micronizată (foarte fină). 

 • Cu adevărat un "pământ care spală", argila funcţionează ca o mască pentru față, ca un șampon sau ca un săpun foarte ușor.

 • Amestecată cu apă, argila Ghassoul dospește pentru a forma un aluat foarte moale, care absoarbe impurităţile şi grăsimile care apoi sunt eliminate prin clătire.

ISTORIE ȘI ORIGINE

 •  Ghassoul (pronunţat "Rasul") este o argilă din Maroc. Aceasta este extrasă din Munţii Atlas. În Evul Mediu a fost obiectul comerţului în întreg Orientul. Argila este folosită ca produs de îngrijire a părului şi a corpului de către femeile  marocane. Numele acestei argile, ar însemna "care spală".
 • Argila a tratat umanitatea, de secole. Papirusurile egiptene, tratatele savanților greci și români, înscrisurile celor mai vechi triburi din America, Asia și Africa au cântat calitățile  extraordinare ale argilei, care vindecă boli foarte diverse, de la infecții și inflamații interne la infecții și arsuri ale pielii, abcese, dureri intestinale și stomacale,ulcere și chiar sifilis.

PROPRIETĂȚI ȘI INDICAȚII 

 • Argila are o structură fibroasă. Este saponiferă, adică, acesta conţine o mare cantitate de saponine naturale-spumante. Ghassoul natural emulsionată cu apă, absoarbe murdăria şi grăsimea, fără a ataca filmul lipidic protector pe piele sau teaca firului de păr. Cunoscută de secole pentru curăţarea şi proprietăţile sale purificatoare, argila absoarbe sebumul şi curăţă părul uşor, fără efect detergent.Părul îşi recapătă strălucirea şi va avea mult mai mult volum.
 • Este o argila excepțională pentru că ea este un ”pămant natural și viu”. Ea acționează acolo unde doare, acolo unde este boala. De aceea se poate utiliza atât extern cât și intern, pe cale orală, anală sau vaginală. Argila ajunge la focarul bolii și se fixează, uneori pentru mai multe zile pentru ca la final să antreneze evacuarea puroiului și a sângelui bolnav.
 • Argila captează, drenează și apoi elimină impuritățile din țesuturi, sânge sau limfă. În termini clari: absoarbe ceea ce este rău ca la final să expulzeze pe cale intestinală. Ea înlătură doar tesuturile bolnave fără a atinge sau distruge celulele sănătoase.
 • Pe piele, curăţă şi elimină impurităţile și îndepărtează punctele negre. 
 • Mai mult decât atât, este foarte potrivită pentru pielea sensibilă sau fragilă.

ÎNGRIJIREA PĂRULUI 

 • Ghassoul se amestecă cu apă caldă până la obţinerea unei suspensii omogene. Aplicaţi această pastă pe păr, masați ușor părul și scalpul, apoi lăsați să acționeze câteva minute. Clătiți cu apă din abundență.

ÎNGRIJIREA TENULUI 

 •  Argila se amestecă fie cu apă călduță, fie cu ulei de argan sau trandafiri, fie cu apă de trandafiri și se aplică  masca astfel obținută pe față. Se lasă să acționeze. Se spală cu apă călduță.

ÎNGRIJIREA CORPULUI

 •  Se freacă foarte bine pielea cu prosopul pentru a activa circulația, apoi se aplică cu mișcări circulare, în straturi groase.
 • Pentru reducerea celulitei se recomandă ca intr-o baie fierbinte să adăugati 100 g de argilă împreună cu 15 picături de ulei de ienupăr.

ARGILA GHASSOUL ÎN CURE INTERNE

 •  Este anti-toxică, îmbunătățește apărarea organismului și combate afecțiunile date de slăbirea acestei apărări. Ea imunizează împotriva bolilor, îmbunătățește flora intestinală, revitalizează celulele, cicatrizează, echilibrează și înlătură transpirația.

 PREPARARE

 •  Argila se prepară cu câteva ore înainte de a fi băută. Aveți nevoie de un pahar de sticlă groasă și o linguriță de lemn sau sticlă. Într-o jumătate de pahar de apă se adaugă o linguriță de argilă ghassoul (este inutil să amestecați, pentru că argila se înmoaie singură în apă). În funcție de afecțiunea dumneavoastră se pot bea până la trei lingurițe de argilă pe zi.

CURA DE DETOXIFIERE

 • Argila se bea dimineața pe stomacul gol sau cu cel puțin o jumătate de oră înainte de masă, după ce ați amestecat puțin. În timpul primei săptămâni de cură se bea doar apa  de pe argilă, iar pământul se lasă pe fundul paharului. Astfel organismul se obișnuiește cu acest remediu. După prima săptămână amestecați apa cu argilă și beți tot. Traversând organismul, acest produs miraculous atrage tot ce este dăunator corpului, înainte de a fi eliminat. În cazul în care apare constipația (foarte rar), nu beți decât apa de pe argilă în trei reprize pe zi (dimineața, amiaza, seara). Dacă, constipația persistă, folosiți un ceai laxativ). Beți multă apă între mese pentru a elimina deșeurile.

 PENTRU CAT TIMP? 

 • Urmați cura cu argilă trei săptămâni, faceți pauză o săptămână și reîncepeți pentru alte trei săptămâni. Ideal este a se urma această cură de patru ori pe an la schimbarea sezonului.

ARGILA  RHASSOUL PENTRU UZ  EXTERN(CATAPLASME). CUM SE PREPARA? 

 • Într-un bol de sticlă sau ceramică (să nu fie din metal sau plastic) puneți o cantitate de argilă cât credeți pentru a putea acoperi de două ori  suprafața afectată cu un strat de 2 cm. Adăugați apa, puțin câte puțin până când apa acoperă argila cu 0.5 cm. Cu timpul veți câștiga experiență și veți ști exact ce cantitate de apă este necesară. Amintiți-vă că este mult mai ușor să îngroșați o soluție fluidă, decât să fluidificați un amestec  păstos. Odată ce ați acoperit-o cu apă, nu atingeți argila, lăsați-o să se umezeazcă singură. Amestecată, argila devine lipicioasă și mult mai greu de manipulat. Pentu  a beneficia de toate calitățile argilei, acesta se pregătește dimineața pentru a fi utilizată seara. În caz de urgență, preparați argila cu cel puțin o oră înainte de utilizare. Pentru a fi gata de utilizare pasta de ghassoul trebuie să fie omogenă asemănătoare cu plastelina pentru modelat. Nu trebuie nici să curgă, nici să  fie prea dură.

CATAPLASMA RECE SAU CALDĂ?

 •  Cel mai bine rece sau la temperatura corpului. Încălzirea distruge calitățile argilei. 
 • Pentru infecții externe cataplasma se menține pentru o oră și jumătate, iar pentru organele interne ca, ficat, rinichi, plămâni, se poate menține pentru două-trei ore sau chiar noaptea întreagă, dacă se aplică seara la culcare. 
 • Pentru persoanele care nu suportă cataplasma rece, acesta se încălzește pe bain-marie. Argila nu trebuie să fie în contact direct cu focul. Arsă sau fiartă devine inutilizabilă.Argila nu se încălzește de două ori.

APLICAREA CATAPLASMEI

 • Pasta de argilă se poate pune pe orice tip de material, dar niciodată pe material sintetic și totdeauna cu o spatulă de lemn sau sticlă. Întindeți cataplasma pe o suprafață de două ori mai mare decât cea afectată într-un strat de 2 cm. Cataplasma astfel obținută se aplică direct pe piele. Se apasă bine pentru a adera perfect la regiunea din corp care trebuie tratată. Se poate fixa cu pansament, leucoplast, bandaj. Pentru zonele din jurul perineului sau rectului se folosește bandajul în T. Bandajul trebuie să fixeze bine cataplasma, dar să nu împiedice circulația sângelui.

REGULI GENERALE

 •  Cataplasmele cu Ghassoul se pot aplica de două-trei ori pe zi. Odată început tratamentul cu argilă nu îl întrerupeți.
 • Argila fiind foarte activă, pentru început semnele bolii se pot agrava, dar acesta este un semn bun: argila acționează, provocând reacția corpului.
 • Începeți totdeauna tratamentul ușor, cu cataplasme de 0.5 cm mărind apoi stratul de argilă încet încet până la doi cm. Alimentați-vă sănătos și beți multe lichide.
 • Aruncați argila folosită. Devitalizată și plină de toxine nu vă mai este de nici un folos.
 • Nu aplicați niciodată cataplasme după ce ați mâncat.

INSUFICIENȚA HAPATICĂ ȘI BILIARĂ

 • Se aplică cataplasme cu ghassoul în fiecare seară înainte de culcare pe zona ficatului și împrejur. Se păstrează toată noaptea sau cel puțin două ore. În timpul crizelor, aplicați două cataplasme pe zi. Masați zona ficatului și a vezicii cu ulei de măsline. Acest masaj se face cu mișcări circulare în sensul acelor de ceasornic.

DURERI DE STOMAC, GASTRITE, ULCERE, ARSURI STOMACALE

 •  Cu jumătate de oră înainte de cele trei mese principale, beți un pahar de apă argiloasă (o jumătate de linguriță ghassoul intr-un pahar cu apă) sau, în momentul durerii aplicați o cataplasmă de argilă rece. 

NEFRITE, COLICI RENALI, LITIAZE

 •  O săptămână, dimineața, pe stomacul gol, faceți o cură de apă argiloasă preparată cum s-a descries mai sus. Săptămână următoare, tot pe stomacul gol faceți o cură cu suc de lămâie și ulei de măsline (amstecați o lingură de ulei de măsline cu sucul de la o lămâie). În fiecare zi aplicați pe zona rinichilor o cataplasmă  de ghassoul rece pentru două ore. Daca vă deranjează cataplasma rece, încălziți-o puțin pe o baie de aburi. 

ARTRITE

 •  În crizele de artrită aplicați pe zonele dureroase trei cataplasme de ghassoul pe zi. Cea de seara poate fi păstrată toată noaptea. Completați acest tratament extern cu o cură internă: dimineața pe stomacul gol și seara cu  jumătate de oră înainte de masa de seară, beti un pahar de apă argiloasă.

HEMOROIZI

 •  Aplicați mici cataplasme cu argilă rece, menținute cu un șervet sau cu un bandaj în T. Lăsați să acționeze o oră și jumatate apoi schimbați cataplasma cu una nouă. Dacă vă dearanjează cataplasma rece, încălziți-o puțin pe baie de aburi. 

ALTE AFECȚIUNI CARE SE POT TRATA CU ARGILA MAROCANĂ

 •  Nevroze și depresii, oboseală, migrene, gripă, angină, bronșite, rinite, sinusite, eczeme, acnee, micoze ale unghiilor, bătături, abcese, furunculi, abcese dentare, varice, mâncărimi și arsuri diverse, entorse, sechele postoperatorii.

Recenzii

Scrieţi o recenzie

Argilă RHASSOUL - diferite gramaje

Argilă RHASSOUL - diferite gramaje

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: