nuci de cocos

Palmierul de cocos sau cocotierul este un arbore tropical care creste in inaltime pana la 30 m, are frunzele lungi, penate, de 4-5 m lungime si produce fructe tot anul. Nucile de cocos ajunse la maturitate sunt decojite, pulpa alba este apoi taiata in bucati mai mici care se pun la uscat pentru ca o parte din apa sa se evapore.

Dupa uscare bucatile de nuca de cocos sunt trecute printr-o presa, proces in care grasimea este separata de pulpa. Uleiul obtinut este colectat intr-un vas din care este pompat printr-o serie de materiale textile care-l filtreaza, rezultand un ulei limpede, fara impuritati, care pastreaza cele mai multe elemente ale fructului de cocotier.

Indienii sunt printre primii care au folosit uleiul de cocos acum cativa ani buni. Specialistii medicinei ayurvedice sunt de parere ca uleiul de cocos este extrem de util si pe post de aliment – ideal pentru intarirea sistemului imunitar, dar si pe post de ulei de masaj. Utilizat si pe post de produs cosmetic natural, uleiul de cocos se demonstreaza a fi aliatul de nadejde in tratarea acneii, a eczemelor si a urticariei cronice. Se pare ca acest tip de ulei este mai tolerat de catre diabetici decat multe alte tipuri.

Nivelul sau ridicat de acizi grasi saturati face ca acesta sa fie un ulei bogat si foarte hranitor pentru frumusetea corpului. Acesta lasa pielea supla si neteda. Este ideal pentru ingrijirea parului caruia ii reda stralucirea si il hraneste in acelasi timp. Este ideal pentru tine daca ai parul uscat!