ulei de cocos ulei de argan

Atat uleiul de cocos cat si uleiul de argan pot fi utilizate atat intern cat si extern, ambele fiind uleiuri naturale cu o multime de beneficii. Desi par sa semene atat de mult, cele doua uleiuri sunt diferite, fiecare fiind deosebite in felul lor.

Noi iti vom dezvalui diferentele dintre uleiul de argan si uleiul de cocos iar tu vei decide care ti se potriveste cel mai bine.

In primul rand uleiul de cocos este un ulei dens care, are molecule de dimensini mari iar uleiul de argan are molecule de dimensiuni mult mai mici ceea ce face ca uleiul de argan sa fie mult usor absorbabil.

Ambele tipuri de uleiuri contin acizi grasi esentiali pentru hranirea parului.

Uleiul de cocos pentru cresterea parului

Aplicat pe scalp, uleiul de cocos indeparteaza matreata, iritatiile si, indeparteaza celulele moarte care blocheaza porii iar asta, datorita proprietatilor antifungice si antibacteriene pe care le are.

Uleiul de argan, are si el proprietati antibecteriene si antifungice dar nu atat de puternice ca ale uleiului de cocos.

 

Uleiul de argan pentru cresterea parului 

Atunci cand vine vorba de proprietati antioxidante uleiul de argan intrece uleiul de cocos fiindca contine o cantitate mult mai mare de vitamina E care grabeste regenerarea celulara si ajuta la cresterea mai rapida a parului.

 

Uleiul de cocos pentru sanatatea parului

Uleiul de cocos poate fi folosit ca si tratament pentru netezirea parului fiind extrem de hidratant datorita acizilor grasi pe care ii contine.

Uleiul de argan ofera parului o stralucire aparte dupa aplicare in timp ce uleiul de cocos il lasa gras si se spala mult mai greu.

 

Uleiul de argan pentru sanatatea parului

Antioxidantii din uleiul de argan lupta impotriva radicalilor liberi si nu permit razelor UV sa atace firele de par.

Uleiul de argan sigileaza cuticulele parului, repara si previne deteriorarea acestuia.

 

---- CONCLUZII ----

Atat uleiul de cocos cat si uleiul de argan sunt benefice pentru intretinerea sanatoasa a parului dar, uleiul de cocos este ideal pentru a fi aplicat sub forma de masca, o data pe saptamana, in timp ce, uleiul de argan poate fi folosit zilnic.

Atentie la cantitatea de ulei aplicata!

Uleiul de cocos este mult mai dens si se absoarbe mai lent acesta fiind si motivul pentru care este recomandat sa fie aplicat sub forma de masca, in cantitate mai mare.

Uleiul de argan poate fi aplicat zi de zi pe par fiindca nu il ingrasa doar ii ofera stralucire dar, ATENTIE  si acesta ingrasa parul daca este aplicat in cantitate prea mare.

Ideal este sa aplicati uleiul de cocos pe scalp iar uleiul de argan pe lungimea parului.

Ati incercat aceste uleiul pentru ingrijire parului? Daca da, care au fost rezultatele?